Home | Prijs Weimaraner: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

Prijs Weimaraner: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Weimaraner koopt dan heb je natuurlijk de kosten van aanschaf. Maar een hond brengt nog meer kosten met zich mee. Zo moet er eten voor Weimaraner gekocht worden, hij moet een mand of bench hebben om in te slapen, een riem, halsband, speelgoed.

Kosten die vaak nog vergeten worden zijn de kosten van de dierenarts. En het plekje voor je Weimaraner bij een hondenhotel als jij op vakantie gaat kost ook geld.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Weimaraner nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Weimaraner!

De prijs van een raszuivere Weimaraner pup

Voor een Weimaraner pup van een erkende fokker betaal je al snel 1000 tot 1500 euro. Dat zijn best hoge aanschafkosten voor een pup. Je hebt dan vaak wel een Weimaraner pup met een stamboom van een officieel erkende fokker. Het biedt helaas geen garantie voor een gezonde pup.

In de prijs van de pup zitten vaak ook de kosten die de fokker heeft gemaakt bij de dierenarts. Al met al een flinke eenmalige kostenpost. Zie je een pup waarvan de kosten minder dan 1000 euro zijn, dan is het vaak geen raszuivere Weimaraner pup.

De prijs van een kruising Weimaraner pup

Er zijn ook pups verkrijgbaar die minder kosten. Dit zijn vaak kruisingen van een Weimaraner met een ander ras. Een populaire kruising is de Weimaraner met een Labrador. Deze pups zijn vaak te koop voor een prijs van 700 tot 800 euro. Je koopt dan geen raszuivere Weimaraner en je krijgt geen officiële stamboom bij de hond.

Voor een gezinshond kan dit een prima keuze zijn. Als je echt wilt gaan jagen met je Weimaraner, dan moet je altijd voor een raszuivere hond gaan van een erkende fokker.

Let op: Het kopen of adopteren van een Weimaraner (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Weimaraner Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Bijkomende eenmalige kosten als je een Weimaraner koopt

Naast de hoge uitgave van de aanschaf van je Weimaraner, moet je ook een aantal spullen in huis halen voor je hond. Deze kosten voor je Weimaraner bestaan uit een mand en/of een bench met een lekker kleed erin. Natuurlijk heeft je pup een etensbak nodig en een drinkbak.

Omdat het een grote hond is, is het verstandig om een etensbak op een standaard te kopen. Daarnaast zijn er nog de kosten voor je Weimaraner voor borstels om zijn vacht mee te verzorgen. Ook is het handig om een nagelknipper te hebben. Een goede riem en een halsband zijn ook essentiële dingen die je moet aanschaffen als je een Weimaraner pup koopt. En uiteraard speelgoed, zodat je jonge hond niet aan je meubels en schoenen begint te bijten.

Kosten van het eten voor je Weimaraner

Van de erkende fokker krijg je vaak een zakje voer mee voor de eerste dagen voor je Weimaraner pup. Maar daarna zul je zelf het eten moeten kopen. Deze kosten voor het voer voor je Weimaraner zullen in eerste instantie niet zo hoog zijn. Een pup eet wel meerdere maaltijden per dag, maar hij eet nog niet zo veel. Naarmate de hond van pup naar volwassen hond gaat, zul je merken dat de kosten van voer voor je Weimaraner omhoog zullen gaan. Soms is het nodig om speciaal dieetvoer voor je viervoeter te kopen.

Dat is dan vaak op advies van je dierenarts. Speciaal dieetvoer is vaak een duurder dan het normale voer dat je in de supermarkt of bij de dierenspeciaalzaak kunt kopen. En uiteraard moet je zorgen voor af en toe een lekkere beloning als je Weimaraner goed gedrag laat zien.

Een cursus met je Weimaraner is vaak een hoge kostenpost

De Weimaraner is een hond met een goed ontwikkeld jachtinstinct. Nog niet zo lang geleden werden deze honden puur en alleen voor de jacht gehouden. Pas sinds een aantal decennia zie je de Weimaraner steeds vaker als gezinshond verschijnen. Om er een echte gezinshond van te maken is het belangrijk dat de Weimaraner goed socialiseert.

De hond heeft structuur en leiding nodig. Een of meerdere cursussen met je hond is dan ook aan te raden. De kosten voor een cursus met je Weimaraner liggen al snel tussen de 200 en 300 euro.

De jaarlijkse kosten van dierenartsbezoeken met je Weimaraner

Je zult ook jaarlijks met je hond een bezoekje aan de dierenarts moeten brengen. Een gemiddelde controleafspraak met vaccinaties kost al snel tussen de 60 en 80 euro. Daarbij is het belangrijk om het gebit van je Weimaraner goed te onderhouden. Tegenwoordig kun je een verzekering afsluiten voor je Weimaraner.

Dan spreidt je de jaarlijkse kosten over twaalf maanden. Daarnaast moet je altijd rekening houden met extra kosten. Bijvoorbeeld als je Weimaraner ziek of gewond raakt.

Kosten die je moet maken als je op vakantie gaat

Je kunt je Weimaraner hond altijd met je meenemen op vakantie. Dat is vaak de goedkoopste oplossing, maar niet altijd de beste oplossing. Voor jezelf, maar ook voor de hond kan het verstandig zijn om een goed hondenhotel te zoeken waar je hond heen kan in de vakanties. Daar zijn natuurlijk wel kosten aan verbonden.

Vaak betaal je voor een middelgrote tot grote hond zo’n 15 euro per nacht. De kosten voor het eten van je Weimaraner zitten bij de prijs inbegrepen.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Weimaraner

Overweeg je een Weimaraner te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Weimaraner Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

\

Kosten voor de kuurtjes tegen vlooien en teken

Je zult je Weimaraner ook moeten behandelen tegen vlooien en teken. Als je je hond lekker los door het bos laat rennen, dan loop je het risico dat er vlooien en teken in zijn vacht gaan zitten. Als je dit niet behandeld, dan kan je hond hier erg ziek van worden.

Het is daarom verstandig om je Weimaraner regelmatig te behandelen met een middel tegen vlooien en teken. Hier zijn natuurlijk kosten aan verbonden. Deze middelen kun je kopen in de meeste dierenspeciaalzaken en je kunt je hond hier zelf mee behandelen.

De maandelijkse kosten van je Weimaraner

Het aanschaffen van een hond is vaak een grote kostenpost. Maar er wordt vaak vergeten dat er ook heel veel terugkerende kosten zijn die je maandelijks voor je hond kwijt bent. Een Weimaraner pup kost tussen de 1000 en 1500 euro. De maandelijkse kosten voor deze en eigenlijk iedere andere hond komen neer op gemiddeld 50 euro per maand. Dit zijn de basiskosten voor een goede voeding, de jaarlijkse vaccinatie en ontworming. Alle overige kosten komen daar nog bij.

Zoals een goede riem, die af en toe vervangen zal moeten worden, een goed passende halsband, de kapper als je een Weimaraner Langhaar hebt, maar ook kosten voor een vakantieadres en een jaarlijkse gebitsreiniging behoren tot kosten waar je rekening mee moet houden.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Weimaraner?

Bekijk dan het Weimaraner Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Weimaraners. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Weimaraner wilde weten in één compleet e-book!”

Weimaraner Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tricks over jouw Weimaraner!

  • Wil je een Weimaraner kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Weimaraner zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Weimaraner trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Weimaraner de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Weimaraners en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Weimaraner Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Weimaraner Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Weimarener Handboek interessant zal vinden.

Welkom Weimaraner vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!