Home | Een Weimaraner kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

Een Weimaraner kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

⏱ Leestijd: 5 minuten

Het kopen van een geschikte Weimaraner pup heeft best wel wat voeten in aarde. Je moet eerst een goede, erkende fokker vinden. Dan moet er nog een nestje zijn. Qua karakter moet de pup bij jou en je levensstijl passen. En als je een pup hebt, dan moet er nog heel veel geregeld worden voordat de pup thuis kan komen.

Op al deze en nog veel meer dingen moet je letten als je een Weimaraner pup koopt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Weimaraner nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Weimaraner!

Verdiep je in het ras

Als je eenmaal hebt besloten dat je een hond wilt, dan is het belangrijk om het juiste ras te kiezen. Kijk niet alleen naar het uiterlijk van de hond, maar kijk vooral naar het karakter. Past het karakter van het hondenras bij jou als baas? Als je denkt dat de Weimaraner de geschikte hond voor jou is, dan weet je wat deze hond nodig heeft.

Het is een lief, vriendelijk, energiek, werklustig ras. Dat betekent dat een Weimaraner een actieve, sportieve baas nodig heeft.

Zoek een erkende fokker

Neem contact op met een erkende fokker. Vaak vind je op internet adressen waar je terecht kunt als je een Weimaraner pup wilt kopen. Bel een aantal fokkers op en stel vragen over het ras, over de honden waar hij mee fokt. Is er toevallig een nestje? Misschien mag je vrijblijvend komen kijken. Als er geen nestje is, kun je vragen of er een nestje gepland staat en of je er alvast een kunt reserveren. Vaak is er een wachtlijst voor pups. Een erkende Weimaraner fokker kan je alles vertellen over het ras.

Hij zal je ook wat vragen stellen. Want een erkende fokker wil graag weten waar zijn pups terecht komen. Als de fokker het idee heeft dat een Weimaraner niet het type hond is dat bij je past, dan zal hij je geen pup verkopen.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Weimaraner puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Weimaraner Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De prijs van een Weimaraner pup

Een raszuivere Weimaraner pup met een officiële stamboom kost bij een erkende fokker tussen de 1000 en 1500 euro. Deze prijs is vaak inclusief de eerste vaccinaties, een ontwormingskuur en een algemene gezondheidscheck door een erkende dierenarts. De fokker geeft je het officiële stamboom document mee.

Zo weet je precies wat je gekocht hebt. Ook kun je in dit document zien hoe de familielijn van jouw pup eruit ziet. Soms zie je pups die voor een lagere prijs te koop aangeboden worden. Let dan altijd goed op. Het is dan vaak geen raszuivere pup.

Ga regelmatig bij het nestje Weimaraner pups kijken

Heb je een nestje Weimaraner pups gevonden en is er een pup voor je gereserveerd? Ga dan zo vaak als mogelijk op bezoek bij de fokker. Het is goed voor de socialisatie van je pup om veel met mensen in aanraking te komen. En het voordeel is dat de pup al aan jouw geur kan wennen. Ook kun je tijdens je bezoekjes aan het nest goed kijken hoe de moederhond functioneert. Het is belangrijk dat deze hond gezond is en ook blij en actief over komt. En je moet natuurlijk goed de pups in de gaten houden.

Eten ze wel goed, zijn ze niet te mager of te dik, hebben ze geen traanogen. Als je wel een van deze dingen ziet bij je pup, dan is het belangrijk om de fokker hierop aan te spreken. Misschien moet de dierenarts even komen.

De rit naar huis met je Weimaraner pup

Als je pup tien tot twaalf weken oud is, mag hij zijn nestje verlaten. Als jij je Weimaraner pup op gaat halen, heb je een aantal dingen nodig. Allereerst een mandje, waarin je je pup veilig kunt vervoeren. Het is niet verstandig om je pup los in de auto te vervoeren. Als je ineens moet remmen, kan de pup vooruit schieten.

Hij kan hierdoor ernstig gewond raken. En het is ook heel goed mogelijk dat je pup een trauma ontwikkeld door deze eerste rit. Dan wil hij nooit meer bij je in de auto. Zorg daarom voor een aangename en veilige rit. Koop een reismand voor je Weimaraner pup en zet de pup achter de bijrijdersstoel, of vast in de gordel. Als je dan moet remmen, dan kan het mandje geen kant op.

Koop een goed passende halsband

Koop een goed passende halsband voor je Weimaraner pup. Of koop een tuigje. Zorg ervoor dat deze goed past. Controleer dit ook regelmatig. Als een halsband of tuigje te los zit, kan je pup er heel makkelijk uit schieten. Zit het te strak, dan kan je pup last van huidirritaties krijgen. Je pup groeit de eerste weken tot maanden snel.

Controleer wekelijks of het tuigje of de halsband nog goed past. Wordt het te klein, vervang het dan door een maatje groter. Ook heb je een goede riem nodig voor je hond. Een leren riem van ongeveer 1,5 meter voldoet in het begin prima. Koop geen uittrekriem, dat is alleen maar verwarrend voor je hond.

Je Weimaraner pup heeft een veilige slaapplek nodig

Je pup moet ook ergens kunnen slapen. Een Weimaraner pup slaapt gemiddeld 20 uur per dag. Naarmate de hond ouder wordt, zal hij steeds langer wakker zijn. Een goede en veilige slaapplek voor je pup is erg belangrijk. Je pup krijgt heel veel prikkels en het is belangrijk dat hij deze goed kan verwerken.

Anders is de kans dat je een overactieve en zenuwachtige hond krijgt een stuk groter. Een bench of een mand op een rustig plekje in je huis is essentieel voor je hond. Daar kan je pup rustig liggen en alle indrukken van de dag in zich opnemen.

Goed voer is belangrijk voor de ontwikkeling van je pup

De erkende fokker geeft vaak een zakje voer meer voor je Weimaraner pup. Zo heeft de pup de eerste paar dagen hetzelfde voer als hij ook bij de fokker kreeg. Dat is voor de hond een stressmoment minder. Je kunt er voor kiezen om hetzelfde voer voor je pup te kopen als het voer dat hij bij de fokker kreeg.

Maar je kunt natuurlijk ook een ander merk kopen. Wissel je van merk voer, dan is het verstandig om het nieuwe voer eerst te mengen met het oude voer. Zo kan je Weimaraner pup rustig wennen aan het nieuwe voer. Hoogwaardig voer, met veel eiwitten is het beste voor je actieve Weimaraner.

Leer je Weimaraner pup alleen te slapen

Zodra je pup thuis is, zal hij je huis willen verkennen. Geef je pup daar rustige de tijd voor. Zorg er ook voor dat het niet te druk is in huis. Laat je pup eerst wennen en nodig dan pas mensen uit. Je pup is gewend om samen met zijn moeder en broertjes en zusjes te slapen. Nu moet hij zijn eerste nacht alleen doorbrengen.

De kans is groot dat je Weimaraner pup het op een janken zet. Om dat te voorkomen kun je je pup in een bench naast je bed zetten. De hond voelt en ruikt je aanwezigheid en hij zal eerder in slaap vallen dan wanneer hij helemaal alleen in een kamer is. Iedere nacht schuif je de bench iets verder van je bed. Uiteindelijk kun je de bench met de hond buiten je slaapkamer zetten. Piept de hond, dan kun je hem snel geruststellen met je stem.

Je Weimaraner pup zindelijk maken

Je pup is vaak nog niet zindelijk. Hier kun je direct bij thuiskomst mee beginnen. Leg ergens een oude krant neer en zet je Weimaraner pup regelmatig op de krant. Als hij zijn behoefte doen, maak er dan een echt feestje van. Gaat het een keer mis? Besteed daar dan geen aandacht aan.

Na ieder slaapje, na iedere maaltijd is het belangrijk om je pup op de krant te zetten, dan zal hij na verloop van tijd zijn behoefte doen op de krant.

Leer alles over jouw Weimaraner puppy

Wil je álles weten over jouw Weimaraner puppy? Bekijk dan ook het Weimaraner Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vergeet niet om je schoenen op te ruimen

Een pup, welk ras dan ook, krijgt last van zijn tandjes. En dan willen ze graag ergens op kunnen kauwen. Dat verlicht de pijn. Koop voldoende botjes en ander speelgoed waar je Weimaraner pup op mag kauwen en bijten. Vergeet niet om je schoenen op te ruimen, want het kauwen op schoenen is voor iedere jonge hond een feest.

Op een gegeven moment zul je tandjes van je hond op de grond vinden. Je pup is aan het wisselen. Zodra zijn melkgebit is gewisseld voor een blijvend gebit, zal de behoefte om overal op te kauwen ook minder worden.

Het onderhouden van het gebit van je Weimaraner

Het wisselen van de tandjes begint vaak als je Weimaraner pup drie maanden is. Eerst zullen de voortanden en de snijtanden wisselen. Pas als je pup vier tot zeven maanden is zal hij ook de hoektanden en de kiezen gaan wisselen. Met zeven tot acht maanden heeft je hond zijn blijvende gebit. Het is belangrijk om het gebit van je hond vanaf het begin af aan goed te verzorgen.

Dit voorkomt problemen met tanden, kiezen en tandvlees op latere leeftijd. Het advies van de dierenspecialisten is daarom ook om dagelijks de tanden van je hond te poetsen met speciale hondentandpasta. Het is verstandig om hier direct mee te beginnen als je je Weimaraner pup ophaalt. Zo raakt hij gewend aan het tandenpoetsen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Weimaraner?

Bekijk dan het Weimaraner Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Weimaraners. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Weimaraner wilde weten in één compleet e-book!”

Weimaraner Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tricks over jouw Weimaraner!

  • Wil je een Weimaraner kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Weimaraner zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Weimaraner trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Weimaraner de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Weimaraners en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Weimaraner Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Weimaraner Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Weimarener Handboek interessant zal vinden.

Welkom Weimaraner vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!