Home | Weimaraner herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

Weimaraner herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je erover nadenkt om je Weimaraner te laten herplaatsen, dan is dat een ontzettende vervelende situatie. Er kunnen diverse redenen zijn waarom een herplaatsing de enige oplossing is voor jouw Weimaraner.

Een scheiding, gezondheidsredenen, verdrietige familieomstandigheden of een slechte klik kunnen redenen zijn om erover te denken om je Weimaraner te laten herplaatsen. Een herplaatsing is zowel voor de hond als voor de baas een verdrietige situatie. Het is belangrijk om bij de herplaatsing stress voor de hond te vermijden.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Weimaraner nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Weimaraner!

Redenen om de Weimaraner te laten herplaatsen

Er is geen goed of fout als je besluit om je Weimaraner te laten herplaatsen. Het kan het beste zijn voor beide partijen. Soms komt het voor dat de hond en de baas geen goede klik hebben. Als je een Weimaraner pup koopt, dan kun je nog niet heel veel zeggen of jullie qua karakters bij elkaar passen.

Soms heeft de hond ook meer structuur en leiderschap nodig dan dat jij de hond kunt geven. Dat leidt tot frustraties bij zowel de hond als bij de baas. Als cursussen en hondentrainingen niet helpen, dan is het soms verstandig om de Weimaraner te laten herplaatsen.
Ook kan er sprake zijn van ziekte van de baas, waarvoor er niet meer voor de hond gezorgd kan worden. Of dat door een scheiding er te weinig tijd is om de hond voldoende aandacht te geven. Een Weimaraner is een veeleisende hond. Hij heeft veel energie en moet deze energie ergens kwijt kunnen.

Door een scheiding kan het gebeuren dat er te weinig tijd is voor de hond. Om te voorkomen dat de hond gefrustreerd raakt, is het dan soms beter om de hond te laten herplaatsen. Maar wat de reden voor een herplaatsing ook is, zorg ervoor dat de hond bij een baas terecht komt, die wel al die dingen voor de hond kan zijn.

Waar moet je op letten als je je Weimaraner wilt herplaatsen

Als je eenmaal het besluit hebt genomen om je Weimaraner te laten herplaatsen, dan is het belangrijk dat er een goede baas wordt gezocht. Een baas die de hond aan kan, die voldoende tijd heeft, die energie in de hond wil steken, en een baas die van het Weimaraner ras houdt.

De nieuwe eigenaar moet met de hond willen trainen en het moet een actieve baas zijn. Een Weimaraner zoekt uitdaging en barst van de energie. Zijn nieuwe baas moet wel in die behoefte kunnen voorzien. Je kunt zelf een nieuwe baas voor je hond zoeken, maar je kunt dit ook uitbesteden aan bijvoorbeeld een asiel of instantie die zorgt voor herplaatsing van Weimaraners.

Let op: Het kopen of adopteren van een Weimaraner (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Weimaraner Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zelf een nieuwe baas zoeken voor je Weimaraner

Jij kent je hond natuurlijk het beste. En je weet ook van jezelf waar je tekort schoot bij de hond. Jij weet wat de hond nodig heeft en wat jij de hond niet kon bieden. Zelf een nieuw baasje zoeken is tijdrovend. Je wilt zeker weten dat de hond in goede handen terecht komt, en daarom is het belangrijk om goede gesprekken met de eventuele nieuwe baasjes te voeren.

Kijk ook hoe de omgang van de potentiële nieuwe baas met de hond is. Zie je een klik? Dan zou het misschien een goede partij zijn. Spreek altijd meerdere keren af, ga samen met de hond wandelen en kijk of er een goede klik is.

Je Weimaraner hond laten herplaatsen door een instantie

Vaak kun je je Weimaraner hond via een instantie laten herplaatsen. Dat kan een dierenasiel zijn, maar ook een instelling dat alleen maar Weimaraners herplaatst. De laatstgenoemde heeft natuurlijk erg veel kennis van het hondenras. Het voordeel van het laten herplaatsen van je hond is dat zij vaak veel kennis hebben van honden.

Zij zien ook vaak heel snel of er een goede klik is tussen de hond en de eventuele nieuwe baas. Een ander voordeel is dat zij vaak met een neutrale blik naar de herplaatsing kunnen kijken. Zij hebben niet de gevoelens voor de hond die jij hebt. Zij kijken neutraal naar de hond en de nieuwe baas.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Weimaraner

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Weimaraner? Bekijk dan ook het Weimaraner Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Kosten van een herplaatsing van je Weimaraner

Aan het laten herplaatsen van je Weimaraner zitten vaak kosten verbonden. Natuurlijk kun je zelf besluiten om je hond aan iemand anders weg te geven. Maar als je je hond laat herplaatsen via een instantie, dan moet je vaak een bedrag betalen om afstand van je hond te doen. Dit geld gebruiken zijn om de hond onderdak en eten te geven.

Maar ook om met je hond aan de slag te gaan, zodat zij de hond leren kennen. Op die manier komen ze precies te weten aan welke eisen het nieuwe baasje moet voldoen. Door met de hond te werken weten ze hoe de hond in elkaar zit, hoe het karakter van de hond is en wat de hond precies nodig heeft van de baas.

Een andere reden dat je moet betalen voor het afstand doen van de hond is dat ze de drempel hoger willen maken om afstand te doen van je hond. Op die manier is het een weloverwogen keuze en niet altijd de makkelijkste keuze.

Wat houdt een herplaatsing in voor je Weimaraner?

Je Weimaraner is aan jullie gehecht geraakt. Ook als de klik er niet helemaal was, weet de hond wel wie zijn baas is en waar zijn thuis is. Als je de hond laat herplaatsen, dan komt hij in een nieuwe omgeving terecht. Misschien eerst tijdelijk in het asiel. Dat is natuurlijk omschakelen voor de hond. Gelukkig leeft een hond altijd in het nu, en heeft een hond geen gedachten aan gisteren of aan morgen. Zolang hij te eten, te drinken, een slaapplek en een uitlaatplek heeft, is de hond tevreden.

Je Weimaraner is een hond met veel energie en werklust. Dit soort honden kun je daarom beter niet te lang in een asiel opsluiten. Ze hebben beweging nodig en zoeken uitdaging. Daarom zal een asiel er alles aan doen om zo snel mogelijk een passende baas voor je hond te vinden.

Ze zullen dan vooral kijken naar de klik tussen de hond en de nieuwe baas, maar ook of de nieuwe baas de hond wel aan kan. En er zal natuurlijk een gesprek plaatsvinden, waarbij ook goed bekeken wordt of de baas en de omgeving wel past bij de Weimaraner. Ze geven jouw Weimaraner pas mee aan de nieuwe baas als de hond vrolijk en blij wordt van de nieuwe baas.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Weimaraner?

Bekijk dan het Weimaraner Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Weimaraners. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Weimaraner wilde weten in één compleet e-book!”

Weimaraner Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tricks over jouw Weimaraner!

  • Wil je een Weimaraner kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Weimaraner zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Weimaraner trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Weimaraner de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Weimaraners en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Weimaraner Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Weimaraner Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Weimarener Handboek interessant zal vinden.

Welkom Weimaraner vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!