Home | Soorten en kruisingen met de Weimaraner: welke mixen zijn er zoal?

Soorten en kruisingen met de Weimaraner: welke mixen zijn er zoal?

⏱ Leestijd: 5 minuten

Als je naar de Weimaraner op zich kijkt, bestaan er binnen dit zuivere hondenras twee soorten. Het onderscheid tussen deze twee soorten wordt bepaald door de vacht van de hond. Je kunt namelijk een Weimaraner met een lange vacht aanschaffen, alsmede een hond van dit ras die kortharig is.

Dit is natuurlijk wel een belangrijk verschil, zeker als je de verzorging van de vacht in acht neemt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Weimaraner nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Weimaraner!

Heel bijzondere vachtkleur voor honden

Voor zowel een kortharige als een langharige Weimaraner geldt dat de vachtkleur grijs is. Dit kan uiteenlopen van muisgrijs tot zilvergrijs en zelfs helemaal zilver komt voor bij dit ras. Dit is een heel bijzondere kleur vacht die maakt dat dit ras zich echt onderscheidt van andere honden.

Deze kleur zie je namelijk nooit voorkomen bij andere honden en al helemaal niet in één egale tint.

Kortharige Weimaraner

Als je een Weimaraner hebt die kortharig is, heeft deze hond een zeer korte en dichte vacht. Ook deze vacht heeft verzorging nodig maar heel vaak borstelen hoeft natuurlijk niet. Zorg er wel voor dat je tijdens de rui de vacht van je hond meer borstelt zodat alle losse haartjes eruit gaan en deze niet kunnen gaan irriteren.

Het is bij de vachtverzorging van je kortharige Weimaraner ook belangrijk dat je daarvoor de juiste producten, zoals een borstel, in huis haalt die speciaal voor korte vachten ontwikkeld zijn.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Weimaraner (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Weimaraner Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Langharige Weimaraner

Heb je voor een langharige Weimaraner gekozen? Dan heeft deze hond lange en zachte haren, die sluik langs het lichaam hangen en ook licht golvend kunnen zijn. Zoals bij elke langharige hond het geval is, heeft deze Weimaraner een goede en regelmatige vachtverzorging nodig.

Zorg dat je hiervoor de juiste materialen in huis hebt en borstel de vacht goed zodat er geen klitten of vervilte plekken in komen die mogelijk pijn kunnen veroorzaken. De hond houdt erg van zwemmen en water dus met regelmaat een keertje de vacht wassen zodat er geen vuil in achterblijft is zeker aan te raden en zal de hond ook zeker wel waarderen.

Wat als je voor een kruising tussen twee hondenrassen kiest

Als je een Weimaraner een leuke hond vindt maar ook andere rassen wel kunt waarderen, kun je in plaats van voor een rashond voor een kruising kiezen. Deze heeft dan de kenmerken van de rassen die gekruist worden en dat kan ook echt een heel leuke hond opleveren. Ook voor de Weimaraner geldt dat deze met andere hondenrassen gekruist wordt. We hebben diverse kruisingen met dit ras voor je op een rijtje gezet en vertellen je er wat meer over zodat je weet met wat voor hond je te maken krijgt.

Je kunt natuurlijk altijd al veel lezen over bepaalde kruisingen op internet maar informeer zeker ook bij de fokker waar je voor de kruising gaat kijken om wat voor type hond het gaat. Dan kun je voor jezelf bepalen of deze kruising bij jou en je situatie past.

Fanatieke jachthond die veel beweging nodig heeft

Een voorkomende kruising is die tussen een Weimaraner en een Labrador. Ook kruisingen tussen verschillende hondenrassen krijgen een eigen naam dus dat is in dit geval de Weimaraner Lab. Voor beide hondenrassen geldt dat ze graag actief bezig zijn en dat het van oorsprong jachthonden zijn. Het resultaat van de kruising zal dus zeker een actieve en energieke hond opleveren. Bij elke kruising is het moeilijk te voorspellen hoe de hond precies zal worden want dit is afhankelijk van beide ouders.

Bepaalde kenmerken zullen vrijwel zeker voorkomen omdat beide rassen deze in zich hebben maar afhankelijk van welk ras dominant is bij het kruisen, ontstaat daardoor een soms verrassend resultaat.

Uiterlijk van de Weimaraner Lab

De Weimaraner Lab kruising komt niet zo vaak voor maar is wel geliefd dus er wordt zeker op die manier gefokt. Qua uiterlijk lijken beide hondenrassen wel wat op elkaar maar de Labrador is net een slagje kleiner dan de Weimaraner. De kruising zal qua grootte dus tussen het minimum van de Weimaraner en het maximum van de Labrador in zitten.

De meestvoorkomende vacht bij deze kruising is kortharig. Langharig komt wel voor maar is bijzonder zeldzaam bij de kruising. De vacht van de mix glanst goed en kan qua kleur variëren van bruin of zwart, tot blond en zilvergrijs. De Weimaraner Lab is een mooie, gespierde en atletische hond om te zien die hoog op de poten staat. Poten die vaak ook voorzien zijn van de zwemvliezen die de Labrador heeft. Gunstig want je kruising zal beslist van water en zwemmen houden.

Karakter van de Weimaraner Lab

Qua karakter zal de Weimaraner Lab een goede jachthond zijn, omdat beide ouderrassen dit in zich hebben. De kruising zal een actieve hond zijn die vol energie zit die hij natuurlijk voldoende kwijt moet kunnen dus veel beweging en de nodige uitdaging horen er wel bij als je voor deze hond kiest.

Beide oorspronkelijke rassen zijn erg loyaal ten opzichte van het baasje en kunnen prima als familiehond gehouden worden, ook in een gezin met kinderen en andere huisdieren. De hond zal vriendelijk zijn, misschien wel blaffen tegen vreemden maar als deze er aandacht aan besteden zal dat snel over zijn en laten zij zich prima aanhalen dus een echte waakhond zal het waarschijnlijk niet worden.

Zo jong mogelijk op training

Met name de Labrador kan niet goed tegen lang alleen thuis zijn dus de kans dat deze kruising dat niet graag doet, is zeker aanwezig. Zorg voor voldoende afleiding, beweging en aandacht en laat je huisdier niet te lang alleen want dit kan resulteren in destructief gedrag zoals slopen.

Beide oorspronkelijke rassen zijn intelligent en leren snel en graag dus het is belangrijk je kruising puppy zo jong mogelijk op training te laten gaan zodat ze veel leren waar ze ook later nog profijt van kunnen hebben. De hond zal dan spelenderwijs veel leren wat je thuis ook nog kunt toepassen. Zorg voor voldoende ruimte en speelgoed zodat je hond zich niet snel verveelt. Een beetje variatie is daar zeker bij geboden.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Weimaraner

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Weimaraner? Bekijk dan ook het Weimaraner Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Andere mogelijke kruisingen met de Weimaraner

Naast kruisen met een Labrador, kan het Weimaraner ras met de volgende honden gekruist worden, hetgeen soms tot bijzondere resultaten leidt.

 • Weimaraner X Golden Retriever X Labrador: Golden Labmaraner
 • Weimaraner X Boxer: Boweimaraner
 • Weimaraner X Duitse Dog: Grote Weimar
 • Weimaraner X Duitse korthaar Pointer: Pointeraner
 • Weimaraner X Chesapeake Bay Retriever: Weimapeake
 • Weimaraner X Poedel: Weimardoodle
 • Weimaraner X Rottweiler: Weimarrott
 • Weimaraner X Duitse Herder: Weimsherder
 • Weimaraner X Rhodesian Ridgeback: Ridgemaraner
 • Weimaraner X Chow: Chowmaraner
 • Weimaraner X Dalmatier: Dalmaraner
 • Weimaraner X Pitbull: Pitmaraner
 • Weimaraner X Husky: Weimarsky
 • Weimaraner X Weimaraner: Beagiraner
 • Weimaraner X Vizsla: Vizmaraner
 • Weimaraner X Grote Pyreneeën: Weipyreneeën

Kies voor een kruising die bij je past

Welke kruising je kiest hangt natuurlijk van jezelf af maar zorg ervoor dat je een hondje kiest met roots die je aanspreken en dat een karakter krijgt dat bij jou en je situatie past. Bij een kruising blijft het altijd afwachten welke hond domineert en hoe je pup er precies komt uit te zien en wat het karakter wordt, want dat is niet altijd precies hetzelfde resultaat. We vertellen je over een paar kruisingen nog kort wat meer zodat je weet met wat voor honden je te maken kunt krijgen.

Niet elke kruising komt evenveel voor en het is belangrijk dat je altijd naar een goede fokker gaat die deze mix bewust maakt. Een kruising kan echt een geweldig leuke hond en maatje voor je zijn maar houd er wel rekening mee dat iedere combinatie weer een ander resultaat kan opleveren. Een fokker van een bepaalde kruising kan je altijd veel vertellen over het mogelijke karakter, het uiterlijk en de verzorging van het type hond dat eruit voortkomt.

Weimardoodle

De Weimardoodle is een lieve hond die erg aanhankelijk is naar mensen toe. De hond is prima geschikt als familiehond en knuffelt graag. Deze middelgrote hond kan prima gedijen bij mensen met wat minder ruimte maar dan dien je er wel voor te zorgen dat je hond alsnog voldoende beweging krijgt.

Verveling is niet goed voor deze kruising want deze kan zich uiten in sloopgedrag. Zoek je een hond die graag constant bij je is en waar je veel aandacht aan besteden kunt? Dan is deze kruising zeker het overwegen waard. Deze kruising ziet er erg vriendelijk uit en is dat zeker dus daarom zullen mensen er ook snel voor vallen.

Weimsherder of Weimsheperd

Een kruising tussen een Weimaraner en een Duitse Herder levert een goed trainbare hond die erg intelligent is, die graag werkt en actief bezig is. Deze hond is niet graag alleen maar heeft vooral ook veel beweging en uitdaging nodig om zich niet gaan te vervelen.

Belangrijk bij deze kruising is om de hond zo jong mogelijk mee te nemen op training en hem zoveel mogelijk te leren. Daar deze kruising erg leergierig zal zijn, zal leren snel gaan en pikt de hond veel op tijdens de cursus. De kruising kan, mits goed getraind, ook bij kinderen maar houd wel in de gaten dat hij niet te enthousiast wordt en soms wat lomp kan doen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Weimaraner?

Bekijk dan het Weimaraner Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Weimaraners. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Weimaraner wilde weten in één compleet e-book!”

Weimaraner Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tricks over jouw Weimaraner!

 • Wil je een Weimaraner kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Weimaraner zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Weimaraner trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Weimaraner de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Weimaraners en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Weimaraner Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Weimaraner Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Weimarener Handboek interessant zal vinden.

Welkom Weimaraner vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!