Home | Een Weimaraner puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Weimaraner puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je besluit een Weimaraner pup te nemen, dan zijn er een aantal zaken waar je aan moet denken. Uiteraard moet je een weloverwogen beslissing nemen, want een pup neem je niet voor een week of een maand, maar toch gemiddeld voor acht tot twaalf jaar.

Een Weimaraner pup is natuurlijk ontzettend schattig om te zien. De lange oren, de mooie grijze vacht en natuurlijk die felblauwe ogen maken deze pups onweerstaanbaar. Maar laat je niet te snel verleiden door deze mooie blauwe ogen. Want een pup kost veel geld, veel geduld en veel tijd.

Als je een pup in huis haalt, moet de hond erg wennen aan zijn nieuwe omgeving. En jullie moeten zelf ook wennen aan jullie nieuwe huisgenoot. De eerste dag is voor de pup een hele beleving. Hij gaat weg bij zijn moeder en misschien ook wel bij zijn broertjes en zusjes.

Hij moet mee in de auto. Er zijn allemaal nieuwe geuren, nieuwe mensen. Dan komt hij ook in een nieuw huis, waar hij de geur van zijn nestje niet meer heeft. Kortom: heel veel nieuwe indrukken, daarom is het belangrijk om de eerste dag en de eerste dagen de volgende tips in acht te nemen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Weimaraner nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Weimaraner!

Laat de Weimaraner pup thuiskomen in een rustig huis

Het is voor de Weimaraner pup een vermoeiende dag met veel indrukken. Als het jonge hondje thuis komt, is het belangrijk dat het rustig is in huis. Zorg ervoor dat er de eerste dag en zelfs de eerste dagen niet te veel mensen in huis zijn. Iedereen wil natuurlijk kennis maken met de nieuwe huisgenoot.

Maar het is belangrijk dat de pup eerst went in het huis en aan zijn nieuwe gezin. Laat pas daarna andere mensen toe om je pup aan te halen en te aaien. Te veel handen die hem willen aaien kan de Weimaraner pup angstig en onzeker maken.

De Weimaraner pup wil zijn nieuwe omgeving zelf ontdekken

Laat het hondje in zijn eigen tempo het huis onderzoeken. De pup zal veel nieuwe geluiden horen en vreemde geuren ruiken. En hij zal ook aan zijn nieuwe familie moeten wennen. En jullie natuurlijk ook aan de pup. Neem rustig de tijd om elkaar te leren kennen en forceer niets.

Het zal even duren voordat de Weimaraner pup zich helemaal thuis voelt bij jullie. Geef hem daarvoor de tijd en de ruimte. De ene pup is eerder gewend dan de andere pup. Forceer niets en gun je jonge hond de tijd om te wennen.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Weimaraner puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Weimaraner Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zorg voor een goede plek waar de Weimaraner pup zijn behoeften kan doen

De Weimaraner pup komt in een hele nieuwe omgeving terecht. Hij zal niet zo goed weten waar hij zijn behoefte mag doen. Zorg er daarom voor dat er een goede plek in de buurt is waar je pup mag plassen en poepen. En laat hem hier vanaf de eerste dag zijn behoefte doen. Het kan een krant zijn, of een plekje in de tuin.

Doet de pup zijn behoeften graag ergens anders, zet hem dan na ieder slaapje op de krant. Hij zal dan snel genoeg leren dat dat de juiste plek voor hem is om zijn behoefte te doen.

Bereid je goed voor op de eerste nacht van je Weimaraner pup

De eerste nacht is voor je pup ontzettend spannend. Hij is weg bij zijn moeder en zijn broertjes en zusjes. Hij zal die veiligheid en warmte missen. Waarschijnlijk jankt je Weimaraner pup alles bij elkaar als je hem die eerste nacht alleen zou laten slapen. Daarom is het verstandig om een grote bench voor de nachten aan te schaffen.

Je pup kan dan in de bench slapen bij jou op de slaapkamer. Voor je jonge hondje zal het een fijn gevoel zijn dat hij je aanwezigheid kan voelen. En voor jou is het ook prettig. Als de pup dan iets nodig heeft, dan ben jij er voor de pup. Dit samen slapen is ook erg goed voor de socialisatie van je pup. Je kunt ook de fokker vragen of je een doekje van hem mee mag waar de geur van het nest aan zit. Dan ruikt de pup zijn nestgeur en zal hij eerder in slaap vallen.

Natuurlijk wil je niet dat je Weimaraner voor altijd bij je op de slaapkamer slaapt. Om hem te leren alleen te slapen, kun je de bench iedere nacht iets verder van je afschuiven. Uiteindelijk kun je de bench met de hond buiten je slaapkamer plaatsen. Als de pup toch onrustig is, kun je hem altijd met je stem geruststellen. Zodra hij je stem hoort, zal hij rustig worden en lekker gaan slapen.

Leer alles over jouw Weimaraner puppy

Wil je álles weten over jouw Weimaraner puppy? Bekijk dan ook het Weimaraner Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een goede slaapplek voor je Weimaraner pup

Een pup slaapt veel. Een jonge hond heeft toch wel zo’n 19 tot 20 uur slaap nodig per dag. Zorg daarom voor een goede slaapplek voor je Weimaraner pup. Een plekje waar hij rustig kan liggen en waar hij zich veilig voelt. Een bench met een lekker zacht kleedje erin kan een goede en veilige plek voor je hondje zijn.

In het begin kun je de bench dicht doen. Dan dwing je de pup om rust te nemen. Na verloop van tijd zul je merken dat je pup zelf de bench opzoekt en dat je het deurtje gewoon open kunt laten.

Wandelen met je Weimaraner pup

De eerste paar weken mag je nog niet met je pup op straat wandelen. Hij is dan nog niet volledig ingeënt en kan dus erg ziek worden van allerlei dingen die hij op straat kan vinden. Toch is het belangrijk om direct te beginnen met wandelen aan de lijn. Koop een goed passende halsband of tuigje voor je pup en een goede riem.

Ga iedere dag een paar keer met je pup in je tuin wandelen. Je zult merken dat je pup de eerste paar keer geen enkele stap vooruit zet. Maar als je blijft oefenen, kun je snel een rondje met je Weimaraner pup wandelen in je tuin.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Weimaraner?

Bekijk dan het Weimaraner Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Weimaraners. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Weimaraner wilde weten in één compleet e-book!”

Weimaraner Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tricks over jouw Weimaraner!

  • Wil je een Weimaraner kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Weimaraner zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Weimaraner trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Weimaraner de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Weimaraners en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Weimaraner Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Weimaraner Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Weimarener Handboek interessant zal vinden.

Welkom Weimaraner vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!