Home | Bestaat een Weimaraner mini? Lees dit artikel

Bestaat een Weimaraner mini? Lees dit artikel

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Weimaraner is een middelgrote tot grote jachthond. De schofthoogte van een reu varieert tussen de 59 tot 70 centimeter. Een teef is iets kleiner, namelijk 57 tot 65 centimeter. Hoewel de teef iets kleiner is dan de reu, kun je niet spreken van een Weimaraner mini. Zowel de reu als de teef valt in de categorie middelgrote tot grote honden.

Ook het gewicht van de Weimaraner is behoorlijk. Een reu weegt al snel tussen de 30 en 40 kilo en voor een teef ligt dat gewicht op 25 tot 35 kilo. Of er een Weimaraner mini bestaat, is dus uitgesloten. De pups van de Weimaraner zijn wel mini, maar vergeet niet dat deze ook uitgroeien tot een middelgrote tot grote hond.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Weimaraner nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Weimaraner!

De Weimaraner mini pup

De pups van dit hondenras kun je beschrijven als de Weimaraner mini. Ze zijn klein, zitten ruim in hun vel en met hun prachtige hemelsblauwe ogen zijn ze onweerstaanbaar. Mensen zijn vaak verkocht als ze zo’n leuke en aandoenlijke pup zien. Maar er wordt vaak vergeten dat deze mini Weimaraner over een jaar ook een middelgrote tot grote is geworden. Laat je daarom niet verleiden door de schattige puppy’s van de Weimaraner. Want ze worden echt allemaal grote honden die veel beweging, aandacht en ruimte nodig hebben.

Een Weimaraner mini kopen

Voordat je een Weimaraner mini koopt, moet je een aantal zaken op orde hebben voor je pup. Hij heeft een mandje of een bench nodig. Houd er rekening mee dat de kleine hond in eerste instantie in een klein mandje zal passen. Maar de mini Weimaraner groeit snel uit tot een grote hond. En daarbij hoort ook een grote hondenmand of bench.

Verder is het belangrijk dat je een goed passende halsband of een tuigje hebt voor de hond en een riem, zodat je met de hond kan wandelen.

De Weimaraner mini kun je het beste kopen bij een erkende Weimaraner fokker. Dan weet je zeker dat je een rashond hebt gekocht. Je krijgt ook een officieel stamboom document van de erkende fokker. Daarop staat aangegeven wie de ouders van de pup zijn en vaak zie je ook wie de voorouders zijn.

Kijk goed of je met een erkende fokker te maken heeft en niet met een broodfokker die alleen maar geld wil verdienen. Vraag altijd naar de moederhond en zorg ook altijd dat je de moederhond te zien krijgt. Ziet ze er goed en gezond uit? En zien de pups er ook blij en gezond uit, dan heb je waarschijnlijk met een goede fokker te maken.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Weimaraner wordt ook uitgebreid behandeld in Weimaraner Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De Weimaraner mini opvoeden tot jachthond

De Weimaraner is een echte jachthond. Heel veel mensen die een Weimaraner mini kopen zullen dit doen voor zijn goed ontwikkelde jachtinstinct. Zij zoeken een echte jachthond waarmee ze kunnen gaan jagen. In eerste instantie is een pup nog niet geschikt voor de jacht. Eerst moet de pup goed socialiseren en goed opgevoed worden.

De Weimaraner is een intelligente hond, maar ook een eigenwijze en eigenzinnig hond. Hij heeft een baas nodig die consequent is. En als je je Weimaraner mini wilt opvoeden tot jachthond dan gaan hier heel veel uren, dagen, maanden en misschien zelfs jaren van training in zitten.

Op jacht met je Weimaraner

Na een paar jaar van strikte trainingen is je Weimaraner mini uitgegroeid tot een volwassen hond. De eerste jachtpartij kan beginnen. Jullie vormen een goed team en jij weet wat je van de hond mag en kan verwachten en de hond weet dat van jou. Je Weimaraner zal het terrein verkennen op wild.

Zodra hij een geur in zijn neus krijgt, blijft hij stokstijf staan en tilt hij misschien wel een poot op. Zijn neus wijst naar de plek van het wild. Jij geeft de hond het commando en de hond laat het wild schrikken. Dan heb jij het perfecte moment om het wild te schieten.

Gaat het de eerste keer samen op jacht niet helemaal goed? Wees dan niet boos op de hond. Je Weimaraner en misschien jij zelf ook wel, moeten nog veel dingen leren. En jullie zijn misschien nog niet helemaal ingespeeld op elkaar. De jacht is een mooie gelegenheid voor je hond om al zijn energie kwijt te raken. En het geeft hem de uitdaging die hij nodig heeft. Dat voorkomt verveling en frustraties bij hem.

Leer alles over jouw lieve Weimaraner

Wil je álles leren over jouw Weimaraner? Bekijk dan ook het Weimaraner Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De Weimaraner mini als gezinshond

De Weimaraner is als pup natuurlijk een minihondje. Maar na een jaar zul je merken dat je Weimaraner mini is uitgegroeid tot een middelgrote of zelfs grote hond. Het is belangrijk hier rekening mee te houden als je een pup aanschaft. Kijk kritisch naar je eigen huis, tuin en woonomgeving. Biedt je huis genoeg ruimte voor zo’n grote en energieke hond? En kan hij lekker los gaan in de tuin? En je omgeving? Zijn er goede en lange wandelingen te maken in de buurt van je huis? Het is belangrijk om deze dingen te onderzoeken voordat je een Weimaraner mini koopt.

Heb je voldoende ruimte voor zo’n grote hond en is je huis, tuin en omgeving geschikt? Dan kun je overwegen om een Weimaraner mini in huis te halen. Deze honden zijn ontzettend lief en aanhankelijk. Ze kunnen goed aarden in een gezin. Maar ze hebben wel heel veel energie.

Je hond moet dagelijks een uur kunnen rennen om al zijn energie kwijt te kunnen. Ook vindt dit ras het leuk om uitgedaagd te worden door leuke trainingen of spelletjes met hem te doen.

Tenslotte heeft de Weimaraner mini en ook de volwassen hond heel veel aandacht nodig. Dit ras is erg sociaal en ze zijn graag onder de mensen. Je kunt deze honden ook niet lang en vaak alleen laten. Dan krijgen ze last van verlatingsangst en kunnen ze erg vervelend worden en dingen in huis gaan slopen.

Je Weimaraner is een echte gezinshond en hij voelt zich ook lid van de familie en van het gezin. Hij heeft een lief en vriendelijk karakter en zal ook beschermend zijn naar zijn baas en gezin toe.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Weimaraner?

Bekijk dan het Weimaraner Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Weimaraners. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Weimaraner wilde weten in één compleet e-book!”

Weimaraner Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tricks over jouw Weimaraner!

  • Wil je een Weimaraner kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Weimaraner zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Weimaraner trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Weimaraner de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Weimaraners en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Weimaraner Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Weimaraner Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Weimarener Handboek interessant zal vinden.

Welkom Weimaraner vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!