Home | Een goede, betrouwbare Weimaraner fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

Een goede, betrouwbare Weimaraner fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je hebt besloten een Weimaraner pup te kopen dan is het belangrijk om dit via een goede fokker te doen. Tegenwoordig zijn er heel veel fokkers die geen liefde voor dit ras voelen. Het beste kunt u een Weimaraner pup kopen via een erkende. Dan weet u zeker dat u met een goede, betrouwbare fokker te maken heeft.

Er zijn ook veel broodfokkers. Deze fokkers willen alleen maar geld verdienen. De Weimaraner hond is al eeuwen een raszuivere jachthond. Let daarom goed op bij de aanschaf van een pup. Hoe schattig ze ook kunnen zijn, een pup van een broodfokker kun je beter niet kopen. Daarmee houdt je alleen maar de broodfok in stand.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Weimaraner nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Weimaraner!

Een goede Weimaraner fokker stelt eisen aan de koper van de pup

Een goede fokker verkoopt zijn pups niet zomaar aan iedereen. Hij wil zeker weten dat zijn pup goed terecht komt en zal jou dan ook een aantal vragen stellen. Een goede fokker van Weimaraner pups is trots op zijn pups. Hij zal hier veel over willen vertellen. Ook beantwoordt hij graag alle vragen die je hebt.

Een broodfokker zal zo snel mogelijk de pup aan je willen geven, zodat hij zo snel mogelijk zijn geld krijgt. Op de vragen die je stelt, krijg je een kort antwoord of ze worden helemaal niet beantwoord. Let daarom goed op als je een pup gaat kopen bij een fokker die niet is aangesloten bij een erkende fokker van Weimaraner pups. Een erkende fokker

Kent de Weimaraner fokker het karakter van de pups?

Een goede fokker zal je precies kunnen vertellen hoe het karakter is van de pup waar jij je oog op hebt laten vallen. Hij weet dit trouwens van alle pups te vertellen. De fokker heeft al die weken voor zijn pups gezorgd. En hij weet precies wie er baldadig is en wie de rustigste pup van het nest is.

Vraag hem gerust naar de karaktereigenschappen en overleg ook of het karakter van de pup past bij jou en je gezin. Voor de fokker is het ook belangrijk dat zijn pups bij gezinnen terecht komen waar hij past. Als de karakters botsten, kun je beter nog even wachten met de aanschaf van een pup.

Let op: Het kopen of adopteren van een Weimaraner (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Weimaraner Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De moederhond is aanwezig bij een goede Weimaraner fokker

Bij een goede fokker is de moederhond altijd bij de pups aanwezig. Zo kun je een goed beeld krijgen van de moederhond. En voor de pups is het natuurlijk belangrijk dat zij opgroeien in de buurt van hun moeder. Een fokker heeft ook altijd bewust de keuze gemaakt om met die specifieke reu en teef te gaan fokken.

Vraag hem gerust waarom hij juist die twee honden bij elkaar heeft gezet. Dan komt je ook direct meer te weten over de karaktereigenschappen van jouw eventuele pup.

De socialisatie van de pups begint bij de goede Weimaraner fokker

Een goede fokker zal direct beginnen met de socialisatie van de pups. Hij weet namelijk als geen ander hoe belangrijk dit is voor de hond en zijn toekomst. Zonder goede socialisatie zal de pup zich vaak niet aan kunnen passen binnen een gezin. De kans dat de hond dan herplaatst zal moeten worden is dan aanzienlijk aanwezig.

Er is geen fokker die dat wil voor zijn pups. Vraag hem daarom naar wat hij al heeft gedaan met betrekking tot de socialisatie van de pups.

Kijk zelf goed naar de gezondheid en conditie van de Weimaraner pups

Uiteraard kun je zelf ook zien of de pups een goed nest hebben. Kijk altijd goed naar de gezondheid en de conditie van de pups en van de moederhond. Ziet de moederhond er blij uit? Is ze schoon en verzorgd ze zichzelf goed? En hoe zien de pups eruit? Lijken ze blij? Lopen ze goed, en reageren ze goed op geluidjes die je maakt?

Glanst de vacht van de pups en van de moederhond? En zijn de pups niet te mager? Dan zit het waarschijnlijk wel goed. Twijfel je? Koop dan geen Weimaraner pup bij deze fokker, want waarschijnlijk is het dan geen goede fokker.

Stel de Weimaraner fokker vragen over het ras

Een goede fokker weet veel over het Weimaraner ras te vertellen. Stel dus veel vragen over bijvoorbeeld de voordelen en de nadelen van het ras. Vaak kan een goede fokker je ook veel over de geschiedenis van het ras vertellen. Lees je goed in over het ras voordat je naar de fokker gaat. En bedenk een aantal vragen die je de fokker wilt stellen.

Krijg je geen bevredigend antwoord, dan heb je misschien met een broodfokker te maken. Let dan goed op voordat je bij deze fokker een Weimaraner pup koopt.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Weimaraner

Overweeg je een Weimaraner te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Weimaraner Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een goede Weimaraner fokker vraagt een eerlijke prijs

Een Weimaraner pup kopen is een investering. Een erkende fokker zal een prijs hanteren tussen de 1000 en 1500 euro. De pup is dan vaak gechipt, gevaccineerd en ontvlooid. Bij erkende fokkers krijg je dan ook het officiële stamboom document van de hond mee. Dit document toont aan dat je een raszuivere Weimaraner pup hebt gekocht.

Ligt de prijs van een pup onder de duizend euro, dan kun je er vanuit gaan dat niet alle hierboven genoemde kosten bij de prijs zijn inbegrepen. Of je hebt te maken met een broodfokker. Dan koop je dus geen raszuivere pup.

Een goede Weimaraner fokker herkennen

Een goede fokker van Weimaraner pups herken je dus op verschillende manieren. Bij de aanschaf van een pup moet je altijd je gezonde verstand gebruiken. De hemelsblauwe ogen van de pup kunnen je snel verleiden tot aankoop van de pup. Maar het is beter om eerst een goed gesprek met de fokker aan te gaan.

Vraag hem alles wat je wilt weten over het ras. Vraag ook naar de eigenschappen van de pups die in het nestje zitten. Krijg je bevredigende antwoorden op al je vragen, dan kun je besluiten om de pups te gaan bekijken. Let goed op hun algemene gezondheid en op de gezondheid van de moederhond. Twijfel je? Koop dan bij deze fokker geen pup, of ga verder op onderzoek uit.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Weimaraner?

Bekijk dan het Weimaraner Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Weimaraners. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Weimaraner wilde weten in één compleet e-book!”

Weimaraner Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tricks over jouw Weimaraner!

  • Wil je een Weimaraner kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Weimaraner zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Weimaraner trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Weimaraner de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Weimaraners en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Weimaraner Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Weimaraner Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Weimarener Handboek interessant zal vinden.

Welkom Weimaraner vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!