Home | Weimaraner uit een kennel: hier moet je op letten

Weimaraner uit een kennel: hier moet je op letten

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een kennel is een onderkomen voor een hond. Dat kan een hondenhok zijn, maar het kan ook een ander bouwwerk zijn waar honden gehouden worden. Er zijn in Nederland diverse Weimaraner kennels te vinden. Dit zijn vaak erkende hondenfokkers die een kennel hebben gebouwd om de honden te houden.

Als een hond uit een kennel komt, dan groeit de hond niet op in een huiselijke sfeer. Dat kan nadelen hebben voor de socialisatie van de hond.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Weimaraner nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Weimaraner!

Verschil tussen een Weimaraner kennel en een Weimaraner fokker

Er hoeft niet per se een verschil te zijn tussen een Weimaraner kennel en een fokker. Een fokker is iemand die honden fokt. Een kennel draagt vaak de naam van de fokker. Als je als fokker meerdere honden hebt, dan kun je dat een kennel noemen. Let altijd op bij een kennel dat daar een erkende fokker is aangesloten.

Iedereen mag een Weimaraner kennel beginnen, maar niet iedereen is een erkende fokker.

Voordelen en nadelen van een pup uit een Weimaraner kennel

Een Weimaraner pup kun je het beste kopen bij een erkende fokker. Als je via internet zoekt, dan vind je al snel een lijst met erkende Weimaraner fokkers. Sommige van deze fokker hebben een kennel, anderen brengen de pups in een huiselijke kring groot.

Als je contact zoekt met een erkende fokker dan is het verstandig om te vragen of de pups in een kennel grootgebracht worden of in huis. Een pup die namelijk uit een kennel komt heeft een achterstand voor wat betreft de socialisatie.

Een pup in een kennel kent alleen zijn moeder, broertjes en zusjes. Uiteraard komt de fokker regelmatig kijken hoe het met de pups gaat, maar ze socialiseren minder dan pups die in huis worden gehouden. Het grote voordeel van pups die thuis worden grootgebracht is dat ze continu mensen om zich heen hebben. Ze horen geluiden van bijvoorbeeld de televisie, radio en stofzuiger. Als de pups in een gezin met kinderen geboren worden, socialiseren ze nog sneller.

De kinderen zullen de pups sneller oppakken en met ze spelen en knuffelen. Als je op zoek bent naar een Weimaraner gezinshond dan heeft een pup die in huiselijke sfeer is grootgebracht de voorkeur boven een pup uit een kennel.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Weimaraner wordt ook uitgebreid behandeld in Weimaraner Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Als je op zoek bent naar een Weimaraner voor de jacht of voor op je boerderij, dan kun je beter een pup uit een kennel nemen. Een hond voor de jacht of een buitenhond voor op de boerderij kunnen beter niet vertroeteld worden in een huiselijk gezin. Voor deze honden is het belangrijk dat ze zo veel mogelijk hond blijven.

Een hond uit een kennel is daarom zeer geschikt als je geen hond wilt die bij je op schoot komt.

Hoe vind je een goede Weimaraner kennel?

Er zijn verschillende Weimaraner kennels. De een is groter dan de ander. Een kleinere kennel heeft als voordeel dat de erkende fokker de pups ook beter kent. Hij kan je meer vertellen over het karakter van de hondjes, zodat je een goede keuze kunt maken. De kans dat je dan een hondje kiest dat qua karakter niet bij je past, is dan veel kleiner.

Een grote kennel heeft als voordeel dat er veel vaker een nestje is. Je hebt dus eerder kans op een pup. Bij de kleinere kennels heb je vaak lange wachtlijsten. Een nadeel van een grote kennels is dat de fokker de hondjes niet allemaal goed kent. Als er heel veel nestjes tegelijk komen, dan is er weinig tijd om de verschillende karakters te leren kennen.

Een goede Weimaraner kennel herken je niet door te kijken naar de omvang van de kennel. Een goede kennel herken je aan de pups en de honden die er zitten. Zijn de honden blij? Glanst hun vacht? Zien ze er gezond uit? Dan heb je waarschijnlijk een goede kennel gevonden. De kennel wordt vaak gerund door een erkende fokker. Hij weet waarschijnlijk alles over het Weimaraner ras te vertellen. Dus stel gerust vragen. Krijg je bevredigende antwoorden? Dan heb je een goede Weimaraner kennel gevonden.

Een pup kopen bij een Weimaraner kennel

Zodra je een goede Weimaraner kennel hebt gevonden, is het alleen nog wachten op een nestje puppy’s. Soms heb je geluk en is er een nestje en zijn nog niet alle hondjes verkocht. Maar meestal moet je wachten op een nieuw nestje. Je kunt je naam en telefoonnummer bij de Weimaraner kennel achterlaten en zodra er een nest is, wordt je gebeld.

Het is verstandig om voor dat moment al met de fokker een prijs of een richtprijs af te spreken voor de pup. Dan weet je waar je aan toe bent. Soms vraagt de fokker om een aanbetaling. In dat geval ben je wel verzekerd van een pup als er een nestje komt.

Leer alles over jouw lieve Weimaraner

Wil je álles leren over jouw Weimaraner? Bekijk dan ook het Weimaraner Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De hond tijdens vakanties naar de Weimaraner kennel

Sommige kennels bieden ook een vakantieadres aan hun Weimaraner pups. Uiteraard wel tegen een betaling. Het kan voor jou als baas een fijne gedachte zijn dat jouw hond tijdens de vakanties weer terug is bij zijn fokker. Een groot voordeel is dat er waarschijnlijk alleen maar Weimaraners in de vakantieopvang zitten. Dat is voor je hond ook erg leuk.

Je hond naar de Weimaraner kennel brengen tijdens vakanties kan ook nadelig werken. Vaak zijn de houders van de kennel erkende fokkers. Zij houden zich meer bezig met het fokken van goede honden en minder met de verzorging van Weimaraners. Je hond kan daarom tijdens de vakantieperiode wat aandacht tekort komen.

Ook hebben erkende fokkers vaak geen mensen in dienst die lange wandelingen met de honden kunnen maken. Dus het kan zijn dat je hond gefrustreerd thuis komt van zijn vakantie in de Weimaraner kennel.

Om frustraties te voorkomen kun je daarom het beste aan de fokker vragen wat zij doen met de honden die in de vakantieopvang zitten. Is het antwoord dat de honden in principe de hele dag in de kennel verblijven, dan kun je misschien beter een hondenhotel voor je Weimaraner boeken. Daar is vaak personeel in dienst die lange wandelingen met je hond gaat maken. En je kunt zelfs vaak een activiteit voor je hond boeken. Dan bieden ze je hond naast een lange wandeling ook nog een uitdagend spel.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Weimaraner?

Bekijk dan het Weimaraner Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Weimaraners. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Weimaraner wilde weten in één compleet e-book!”

Weimaraner Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tricks over jouw Weimaraner!

  • Wil je een Weimaraner kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Weimaraner zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Weimaraner trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Weimaraner de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Weimaraners en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Weimaraner Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Weimaraner Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Weimarener Handboek interessant zal vinden.

Welkom Weimaraner vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!