Home | Weimaraner x Ridgeback: maak kennis met deze mooie mix

Weimaraner x Ridgeback: maak kennis met deze mooie mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Weimaraner is een populaire hond waar tegenwoordig veel kruisingen mee gedaan wordt. Een van de populaire kruisingen is die van de Weimaraner met de Rhodesian Ridgeback. Uit een deze kruising komt een mooie, grote hond. Een gespierde hond, die vol energie zit. De pups van deze kruising hebben geen speciale naam.

Dat is bij de pups van de Weimaraner met de Vizsla wel het geval. Die pups heten Vizmaraners. De pups van de Weimaraner en Ridgeback hebben een sterke baas nodig die stevig in zijn of haar schoenen staat.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Weimaraner nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Weimaraner!

Het karakter van de Weimaraner en de Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback is van oorsprong een leeuwenjager en waakhond. Het ras komt uit Afrika en het karakter kenmerkt zich door waakzaamheid en jachtinstinct. Met de juiste socialisatie en opvoeding is de Rhodesian Ridgeback een vriendelijke en sociale hond. De Weimaraner is een echte jachthond.

Dit ras vindt zijn oorsprong in Duitsland. De hond is jarenlang alleen gebruikt voor de jacht. Nu zie je de hond ook steeds vaker bij gezinnen. Ook bij de Weimaraner is een goede socialisatie essentieel voor een lieve en vriendelijke hond.

De pups van zowel de Weimaraner en de Ridgeback zijn levendig, ondeugend, koppig en vol energie. Ze hebben een consequente opvoeding nodig. De rassen hebben een baas nodig die overwicht heeft en dat ook uitstraalt. De Rhodesian Ridgeback is een echte waakhond, maar zal niet continu blaffen.

Hij komt alleen in actie als hij de situatie echt niet vertrouwd. De Weimaraner is geen waakhond. Dat is een echte jachthond met een goed ontwikkeld jachtinstinct. Het ras is wel beschermend toe naar zijn baas en gezin.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Weimaraner (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Weimaraner Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De kruising Weimaraner en Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback is een populaire hond om te kruisen met een Weimaraner. Je krijgt uit deze kruising een grote, mooie en energieke hond. Beide rassen zijn erg energiek, dus met deze hond zal veel gewandeld, gespeeld en gerend moeten worden. Alleen bij een actief gezin is deze hond op zijn plaats.

Als de Weimaraner Ridgeback te weinig beweging en uitdaging krijgt, zal de hond zich gaan vervelen en spullen gaan slopen. Ook heeft deze hond uitdaging nodig. Het is een intelligente hond die graag uitgedaagd wordt door zijn baas. Dit kan door bijvoorbeeld samen met je hond te trainen. Maar ook lange wandelingen met veel verschillende geuren is een uitdaging voor je hond.

De opvoeding van de Weimaraner Ridgeback

De Weimaraner Ridgeback is een zelfstandige hond. Hij heeft een goede socialisatie, maar ook een goede training nodig. Alleen dan zal hij zijn baas gehoorzamen. Het trainen van deze honden vergt wel veel tijd. De hond heeft een consequente baas nodig, die sterk in zijn of haar schoenen staat.

Deze hond is daarom ook niet geschikt voor onervaren hondenbaasjes. Ook moet de baas fysiek sterk in zijn schoenen staan. Het is een grote en sterke hond en het vergt enige spierkracht en overwicht om de hond onder controle te krijgen en te houden. De hond is slim genoeg om alle commando’s snel te leren. Als de hond eenmaal goed gesocialiseerd en getraind is, dan is het een fijne, waakzame hond die alles doet voor zijn baas.

De vachtkleur van de Weimaraner Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback heeft een korte vacht. Deze is rood tarwe, licht tarwe of tarwe van kleur. Over het midden van zijn rug loopt een aalstreep. De Weimaraner is altijd zilvergrijs, muisgrijs of reegrijs van kleur. Soms heeft deze hond een aalstreep over zijn rug lopen. Maar dat is niet altijd het geval.

Bij de kruising van de Weimaraner met de Ridgeback kun je pups krijgen met de bijzondere grijze vacht van de Weimaraner, maar de vachtkleur kan ook net zo goed bruin zijn. Vaak hebben de volwassen honden een donkere aalstreep over de rug lopen. Ook kunnen ze de hemelsblauwe ogen van de Weimaraner krijgen.

Maar het kan ook de diepbruine kleur van de Ridgeback zijn. De pups zijn altijd een mix van de twee ouders. En er kan nooit met zekerheid gezegd worden hoe het uiterlijk van de pups zal zijn.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Weimaraner

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Weimaraner? Bekijk dan ook het Weimaraner Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Waar koop je een Weimaraner Ridgeback

Een Weimaraner Ridgeback kan je niet bij de erkende Weimaraner of Ridgeback fokker kopen. Deze erkende fokker mogen alleen raszuivere honden fokken. Dus of alleen Weimaraners, of alleen Ridgebacks. Zij kruisen geen rassen met elkaar.

Beide rasverenigingen vinden het erg belangrijk dat het ras zuiver blijft en dat er zo min mogelijk invloeden van andere rassen binnen het ras komen. Voor een kruising Weimaraner Ridgeback pup zul je daarom vaak bij een particulier terecht komen. De hond heeft dan geen stamboom en het is geen officiële rashond.

Gemixte honden zijn vaak hele gezonde en sterke honden. Er komen vaak minder ziekten voor bij deze honden, omdat de kans op inteelt ook een stuk kleiner is. Soms ontstaat er een sterkere hond als je twee rassen met elkaar mixt. Met de mix Weimaraner Ridgeback ontstaat een bijzondere hond.

Het is een grote, sterke en ontzettend energieke hond. De hond heeft een vriendelijk en lief karakter. Maar deze hond heeft ook goede sturing en begeleiding van zijn baas nodig.

De Weimaraner Ridgeback als gezinshond

Uit de mix Weimaraner Ridgeback komt een enorme grote, lieve, aanhankelijke hond. Het is een perfecte gezinshond als de hond goed gesocialiseerd is. De hond zit barstensvol energie, dus het wel belangrijk dat het gezin veel onderneemt met de hond. Dagelijks een lange wandeling waarbij de hond lekker kan rennen en snuffelen is echt een vereiste.

Ook heeft deze hond veel aandacht en training nodig. Dat kost veel tijd. En het betekent dat de baas ook voldoende tijd moet hebben voor de opvoeding van deze hond. Gebeurt dit niet goed, dan zal je Weimaraner Ridgeback alles in je huis kapot maken.

Na een goede training en goede socialisatie is de Weimaraner Ridgeback een perfecte gezinshond. Hij gaat graag met het gezin mee op stap. En hij houdt van actieve en uitdagende wandelingen. De hond heeft een grote tuin nodig waarin hij zich kan uitleven.

Ook kan de hond goed met kinderen omgaan. Maar het is verstandig om de hond nooit alleen te laten met kinderen. De Weimaraner Ridgeback is een grote hond, dus het is altijd belangrijk om extra voorzichtig te zijn met kleine kinderen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Weimaraner?

Bekijk dan het Weimaraner Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Weimaraners. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Weimaraner wilde weten in één compleet e-book!”

Weimaraner Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tricks over jouw Weimaraner!

  • Wil je een Weimaraner kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Weimaraner zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Weimaraner trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Weimaraner de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Weimaraners en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Weimaraner Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Weimaraner Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Weimarener Handboek interessant zal vinden.

Welkom Weimaraner vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!