Home | Ontdek de kruising Weimaraner x Labrador: een interessante mix

Ontdek de kruising Weimaraner x Labrador: een interessante mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

De kruising Weimaraner × Labrador is één van de populairste kruisingen. Dat komt omdat de Weimaraner een ontzettend mooie hond is en daarnaast ook erg intelligent. Deze kruising is zo populair omdat de beste eigenschappen van beide hondenrassen in deze kruising zo goed naar voren komen.

De Weimaraner en de Labrador zijn beide prachtige rassen. De redenen om deze twee honden met elkaar te kruisen ligt misschien voor de hand. Maar aan de andere kant kun je je afvragen waarom je de zuiverheid van deze twee rassen zult aantasten door ze met elkaar te kruisen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Weimaraner nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Weimaraner!

Gemengde rassen zijn vaak gezonder

De voornaamste reden om twee rassen met elkaar te kruisen is dat gemengde rassen gezonder zijn dan hun oerrassen. Gemengde rassen zijn vaak echte familiehonden. Niet alle zuivere rassen zijn gezond. De zwakheden van het ras worden juist versterkt doordat alleen met hetzelfde ras gefokt wordt. Als je twee verschillende rassen samenbrengt, zie je vaak een sterkere en gezondere hond.

Daarom is het fokken met twee verschillende rassen zo populair. Je krijgt gezondere honden die vaak sterker zijn en langer leven. De Weimaraner is een zuiver ras. Het is heel lang tegengehouden om dit ras te kruisen met andere rassen.

Nu komt het weleens voor dat de Weimaraner met de Labrador gekruist wordt. Deze pups kunnen niet verkocht worden met een officiële stamboom. Ook niet als beide honden wel een stamboom hebben.

Kruising van een Weimaraner en een Labrador

De Weimaraner is een prachtige, energieke en intelligente hond. De hond houdt van hard werken. Bij een kruising met een labrador krijg je prachtige pups met de goede eigenschappen van beide honden. En de eigenschappen van de hond die door mensen als ‘te veel aanwezig’ worden ervaringen, zijn bij deze pups en later bij de volwassen honden vaak aanwezig in een afgezwakte vorm.

Om precies te weten welke karaktereigenschappen aan deze pups toegeschreven kunnen worden, is het belangrijk om van zowel de Weimaraner als van de Labrador de goede en negatieve eigenschappen te weten. Natuurlijk geeft een kruising tussen deze twee rassen geen garantie op meer positieve eigenschappen in de pup. Iedere pup is een uniek exemplaar, met een eigen karakter.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Weimaraner (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Weimaraner Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Karaktereigenschappen van de Labrador

De Labrador is een hond die erg gefocust is op zijn taak. Soms iets te gefocust, want als je met je Labrador een wandeling maakt, dan wil hij echt iedereen die je tegenkomt begroeten. Het is een echte allemansvriend. De Labrador wil erg graag leren. Hij wil alles voor zijn baasje doen.

Het is een sociale hond en komt helemaal tot bloei als hij in de buurt van mensen is. Het is een echte gezinshond. De Labrador is trouw en loyaal aan zijn baasje. Gemiddeld wordt een Labrador 12 tot 14 jaar oud. De schofthoogte van een Labrador reu is 56-57 centimeter. Een teefje is vaan 54-56 centimeter hoog.

Karaktereigenschappen van de Weimaraner

De Weimaraner is een echte jachthond. Ze zitten vol energie en deze honden willen dolgraag werken voor hun baas. Ze zijn jarenlang alleen maar ingezet voor de jacht. Dan vormden ze samen met hun baas het perfecte team om op wild te jagen. Pas veel later werd de Weimaraner ook als gezinshond gehouden. Ze houden van wandelen, en worden graag uitgedaagd voor in intelligent spel.

Het zijn sociale honden, je kunt ze daarom ook niet te lang alleen thuis laten. Dan kunnen ze verlatingsangst ontwikkelen. De Weimaraner is het liefst de hele dag in de buurt van zijn baas. Het is een sociale hond en de Weimaraner is erg intelligent. Je kunt het van alles leren. Gemiddeld wordt een Weimaraner 12 jaar oud. Het teefje heeft een schofthoogte van 59 tot 63 centimeter en de reu 62 tot 67 centimeter. Een minimaal verschil tussen de twee.

Voordelen kruising Weimaraner met een Labrador

De pups van een Weimaraner en een Labrador zullen vaak de goede eigenschappen van beide rassen bezitten. Waar de Labrador nogal gefocust kan zijn, zijn de pups van deze kruising dat iets minder. Als je met een kruising Weimaraner met een Labrador een wandeling maakt, dan zul je snel merken dat je hond niet geneigd is om iedereen die je tegenkomt te begroeten.

Dat zou een labrador wel doen. De Weimaraner is een erg intelligente en gedreven hond. Deze gedrevenheid zie je ook terug bij de Weimaraner ×met een Labrador pups. Zij zijn vaak erg gedreven om deel te nemen aan trainingen.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Weimaraner

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Weimaraner? Bekijk dan ook het Weimaraner Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Nadelen kruising Weimaraner met een Labrador

De gemiddelde leeftijd van een kruising tussen een Weimaraner en een Labrador is 12 jaar. Dat is de gemiddelde leeftijd van een Weimaraner. De Labrador wordt gemiddeld 12 tot 14 jaar oud. De kruising haalt de gemiddelde leeftijd dus iets naar beneden als je dit vergelijkt met de gemiddelde leeftijd van de Labrador.

Beide rassen zijn gevoelig voor het ontwikkelen van verlatingsangst als ze veel alleen gelaten worden. Dat zie je ook terug bij de pups van de kruising Weimaraner met een Labrador.

Gevolgen van een kruising Weimaraner met een Labrador

Het kruisen van twee hondenrassen heeft tot gevolg dat er een nieuw ras ontstaat. Dit is vaak geen officieel ras. De pups van kruisingen hebben geen stamboom. Het zijn geen echte rashonden. Voordeel is dat ze vaak gezonder zijn dan de rashonden en ze leven langer leven. Nadeel is dat je met deze honden niet kunt deelnemen aan fokprogramma’s van een rasvereniging.

Ook is het niet mogelijk om met dit soort kruisingen hondenshows te lopen. Daarvoor is het noodzakelijk om een echte rashond met stamboom te hebben.

Soms is een kruising zo populair dat het wel een echte rashond wordt. Dat is gebeurd met de Labradoodle. Dit hondenras is voortgekomen uit een kruising tussen een Poedel en een Labrador.

Het is nu een erkend ras en je kunt deze hond nu ook kopen met een officiële stamboom. Voor de kruising Weimaraner met een Labrador is het nog niet zo ver. Dit is nog geen officieel erkend ras. En het is ook niet mogelijk om deze pups te kopen met een officiële stamboom. Zoek je een lieve, actieve gezinshond? Dan is een kruising Weimaraner met een Labrador misschien wel de goede keuze.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Weimaraner?

Bekijk dan het Weimaraner Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Weimaraners. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Weimaraner wilde weten in één compleet e-book!”

Weimaraner Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tricks over jouw Weimaraner!

  • Wil je een Weimaraner kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Weimaraner zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Weimaraner trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Weimaraner de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Weimaraners en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Weimaraner Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Weimaraner Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Weimarener Handboek interessant zal vinden.

Welkom Weimaraner vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!