Home | De kruising Weimaraner x Vizsla is een schitterende mix

De kruising Weimaraner x Vizsla is een schitterende mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Weimaraner wordt ook wel eens verward met een Vizsla en andersom. De twee hondenrassen lijken enorm op elkaar. De echte kenner weet hoe de twee rassen te onderscheiden zijn. Omdat ze zoveel op elkaar lijken is het ook niet vreemd dat deze twee rassen vaak met elkaar gekruist worden. Je krijgt dan een Vizmaraner.

Deze combinatie komt vaak voor. Het is een mooie, aanhankelijk hond.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Weimaraner nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Weimaraner!

Hoe ziet de Vizsla eruit?

De Vizsla lijkt erg op de Weimaraner. Als je de twee honden bij elkaar ziet, dan denk je vaak dat de Vizsla het jongere broertje van de Weimaraner is. Toch zijn het twee totaal verschillende rassen. De Vizsla is al veel langer dan de Weimaraner een erkend hondenras. De twee hondenrassen zijn beide gefokt voor de jacht. Ze hebben veel energie en doen alles om hun prooi te krijgen.

De Vizsla is kleiner dan de Weimaraner en dit ras heeft een andere kleur. Waar de Weimaraner altijd zilvergrijs, reegrijs of muisgrijs is, komt dit kleurenpalet bij de Vizsla niet voor. Deze hond heeft een rode en roestige vachtkleur. Ook de kleur van de ogen is anders. De Vizsla heeft vaak bruine ogen en een bruine neus en de Weimaraner heeft blauwe ogen en een grijze neus. Als je kijkt naar de lichaamsbouw dan is de Vizsla iets magerder en heeft hij een iets langer lichaam in vergelijking met de Weimaraner.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Weimaraner (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Weimaraner Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De pup van een Weimaraner en een Vizsla

Als je een Weimaraner met een Vizsla kruist krijg je een mooie, elegante en aanhankelijke hond. Deze kruising krijgt de naam Vizmaraner. Beide hondenrassen zijn erg aanhankelijk. De Vizmaraner is zelfs nog aanhankelijker. Hij is gek op menselijk gezelschap. Het is een hond die niet van je zijde zal wijken. De Vizmaraner is erg geschikt voor alleenstaande baasjes, maar ook voor gezinnen, omdat de hond zo ontzettend veel liefde brengt.

De pup van een Weimaraner en een Vizsla zal een korte, gladde vacht hebben. Vaak is de vacht grijs van kleur (van de Weimaraner) of brons van kleur (van De Vizsla). De hond is erg intelligent en makkelijk te trainen. De Vizmaraner heeft echt de beste eigenschappen van beide rassen.

Hij begrijpt commando’s snel en zal snel begrijpen wat zijn baas bedoelt. De pup heeft doordringende ogen en als volwassen hond is de Vizmaraner een echte designer hond.

Nadelen kruising Weimaraner en Vizsla

De kruising tussen de rassen Weimaraner en Vizsla kent eigenlijk alleen maar voordelen. Er komt een prachtige, vriendelijke, sociale, goed trainbare hond uit voort. Er is één nadeel te noemen aan deze kruising. En dat is dat de Vizmaraner snel last kan hebben van verlatingsangst.

De honden kunnen niet goed en niet lang alleen zijn. Belangrijk is dan ook om deze hond in een gezin te plaatsen waar veel tijd met de hond doorgebracht kan worden. Als hij te veel alleen moet zitten, dan kan hij angstig worden, of dingen stuk gaan maken.

De eerste Vizmaraner

De Vizsla en de Weimaraner zijn allebei rassen die al lang bestaan. Vooral de Vizsla is een ras dat al eeuwenoud is en ook al zo lang erkend wordt. De Weimaraner is ook een oud ras, maar is pas een paar eeuwen geleden erkend als officieel hondenras. In het laatste deel van de 20ste eeuw zijn deze twee rassen waarschijnlijk voor het eerst gedekt.

In deze periode was er een trend om rashonden te kruisen om zo het ras sterker te maken. Bij de Vizsla en de Weimaraner heeft deze kruising uitermate goed uitgepakt. De Vizmaraner is een echte designer hond die past in ieder gezin.

De uiterlijke kenmerken van de Vizmaraner

De Vizmaraner is ontstaan uit de kruising van een Vizsla en een Weimaraner. De hond is een prachtige hond om te zien en het karakter is ook bijzonder goed. De Vizmaraner is een magere, maar goed geproportioneerde hond. Hij is actief en heeft veel beweging nodig. Het is een middelgrote hond met soms diepbruine ogen.

Maar de ogen kunnen ook groen, amberkleurig of doordringend blauw zijn. De oren van Vizmaraner hangen en zijn vaak lang en dun. De staart is slank en krult naar het hoofd als de staart omhoog gehouden worden.

Een volwassen Vizmaraner is 53 tot 64 centimeter hoog en weegt tussen de 20 en de 32 kilo. Ze hebben een dunne vacht. De vacht kan de grijze kleur van de Weimaraner hebben, maar hij kan ook roodbruin zoals de vacht van de Vizsla zijn. De meeste Vizmaraners hebben een bruine vacht.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Weimaraner

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Weimaraner? Bekijk dan ook het Weimaraner Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Verzorging van de Vizmaraner

De Vizmaraner heeft weinig verzorging nodig. De korte vacht kan het beste één tot twee keer per week geborsteld worden. Ze verharen nauwelijks omdat ze geen tot bijna geen ondervacht hebben. Zowel de Weimaraner als de Vizsla heeft bijna tot geen ondervacht.

Door deze honden te kruisen weet je bijna zeker dat je een hond krijgt die nauwelijks verhaard. De lange, hangende oren moeten regelmatig gecontroleerd en schoongemaakt worden. Doordat ze hangen kunnen er snel beestje in de oren gaan nestelen. Dus het is belangrijk om de oren van je Vizmaraner om de week na te kijken.

Waarom zou je voor een kruising kiezen en niet voor een rashond?

Vaak willen mensen een rashond met een stamboom. Het voordeel hiervan is dat je precies weet wie die voorouders van de hond zijn en hoe de familielijn loopt. Soms denken mensen ook dat een rashond sterker is dan een mix. En ze denken vaak dat rashonden minder vaak ziek zullen zijn. Deze redenaties kloppen vaak niet.

Een hond die is ontstaan uit een kruising is vaak veel sterker dan een rashond. Als je twee rassen kruist dan krijg je een pup die de sterke eigenschappen van beide rassen in zich heeft.

Zo is het ook met de Vizmaraner. Deze hond heeft de sterke eigenschappen van de Weimaraner en die van de Vizsla. Dat leidt tot een ontzettende sociale hond, met veel energie. Deze prachtige hond is een goed voorbeeld van een hond die sterker is dan de rassen op zichzelf. Zo is het vaak met kruisingen.

Er ontstaan dan sterke en gezonde honden. Het enige nadeel is, is dat ze geen stamboom hebben en dus niet te herleiden valt van wie de hond afstamt.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Weimaraner?

Bekijk dan het Weimaraner Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Weimaraners. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Weimaraner wilde weten in één compleet e-book!”

Weimaraner Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tricks over jouw Weimaraner!

  • Wil je een Weimaraner kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Weimaraner zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Weimaraner trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Weimaraner de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Weimaraners en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Weimaraner Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Weimaraner Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Weimarener Handboek interessant zal vinden.

Welkom Weimaraner vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!